Nie znalazłem takiego zapisu w żadnym z 3 regulaminów, które uważam, że dotyczą tych zawodów: ogólny kjs, ogólny sos, uzupełniający na najbliższy sos. Z tego co wiem to zapis w regulaminie ogólnym kjs o wymontowywaniu butli został wykreślony w 2012 roku i od tego czasu nie powrócił, dokładniej pojawił się tam jeszcze, ale został poprawiony erratą:
http://www.pzm.pl/pliki/komunikat/gkss/ ... a12012.pdf w 2013 go już nie było... W regulaminie obowiązującym jest natomiast zapis, że sędziowie mogą nie dopuścić auta jeśli uważają, że stanowi niebezpieczeństwo. Ogólny zapis, chyba trochę przeczący logice wykreślania zapisie o wymontowywaniu butli, ale jest i myślę, że sędzia może go użyć. Nie mam doświadczenia z LPG na SOS, natomiast z tego co pamiętam to jak jechałem 2013 roku Magnolię (nie pamiętam roku dokładnie, ale na pewno było to już po wykreśleniu zapisu) to sędzia nas nie przepuścił z butlą, dyskusja o wykreśleniu była bezcelowa, sędzia uważał, że jest taki zapis i basta. Podsumowując: Myślę, że mogą być komplikacje...